Stavba kanalizace v Brodku u Přerova

Dosluhující kanalizace v moravské obci Brodek u Přerova bude nahrazena novou vodárenskoustavba kanalizace Brodek u Přerova infrastrukturou s kanalizační sítí o celkové délce téměř 6 km.
Součástí projektu vybudování nové kanalizace je také výstavba čističky s moderní technologií, včetně kanalizační přípojky pro čištění komunálních odpadních vod. Nová kanalizace s čističkou pro domácnosti bude sloužit občanům malebné obce Brodek u Přerova, která má cca 2 000 obyvatel.


Rozsah výstavby kanalizační sítě

Stavba kanalizace byla již formálně zahájena položením základního kamene. Výstavba hlavních stok kanalizační sítě začne až v průběhu příštího roku. Celková cena za projekt realizace kanalizace, čističky odpadních vod a vodárenské infrastruktury činí 142 mil. Kč. Více než dvě třetiny investic získá obec, která je investorem kanalizační sítě, prostřednictvím dotačních programů EU.


Realizátor kanalizačního díla

Realizaci kanalizační sítě provádí stavební společnost OHL ŽS, a.s. z Brna, která se specializuje na vodohospodářské stavby. V této oblasti se firma zaměřuje na výstavbu větších kanalizačních a vodárenských děl. Mezi reference společnosti patří například:

  • Výstavba kanalizační stok a oddílné kanalizační sítě v Brně.
  • Obnova ČOV a kanalizace na letišti Ruzyně v Praze.
  • Rozšíření kanalizační sítě v Ostravě.
  • A další významné stavby v oblasti kanalizací a vodárenství.
Pro zvyšování vaší spokojenosti využívá náš web soubory cookies, které slouží k měření funkčnosti, poskytování služeb a k provozu reklamy. Používáním webu souhlasíte s využíváním cookies. OK